• 14 dagen bedenktijd
  • Gratis retourneren
  • levering binnen 1-2 dagen

Canna Basis voedingen

34
CANNA TERRA is een complete productlijn voor kweken op aarde. De plantenvoeding is gemaakt om te voorzien in de behoeften van groente en snelgroeiende planten. Met de bijbehorende aardemixen kun je het beste resultaat halen. Binnen de lijn CANNA TERRA
Lees meer
Sorteer op:

CANNA TERRA is een complete productlijn voor kweken op aarde. De plantenvoeding is gemaakt om te voorzien in de behoeften van groente en snelgroeiende planten. Met de bijbehorende aardemixen kun je het beste resultaat halen.

Binnen de lijn CANNA TERRA bieden we plantenvoeding voor de groeifase (Vega) en bloeifase (Flores). Met deze twee producten zorg je dat je plant op elk moment de juiste mix van voedingsstoffen krijgt. Je kunt deze plantenvoeding op de meeste potgrond gebruiken.

Aarde houdt plantenvoeding vast. Dit zogenaamde bufferende vermogen maakt aarde een vergevingsgezind kweekmedium. Bij kweken op aarde krijg je weinig problemen als je te veel of te weinig plantenvoeding geeft. Kweken op aarde is geschikt voor beginnende kwekers en mensen die niet te veel omkijken willen hebben naar hun plant. Een alternatief voor kweken op aarde is kweken op Kokos.

Voor recirculerende hydro kweeksystemen – zoals Nutrient Flow Technique (NFT) en Aeroponics – maken we CANNA AQUA. Deze productlijn bestaat uit plantenvoeding voor groeien (Vega) en bloeien (Flores), afgestemd op de behoeften van groente en snelgroeiende planten.

Een recirculerend hydro kweeksysteem is een complexe kweekmethode en vraagt veel aandacht. Als kweker moet je de EC- en pH-waardes volgen, de planten kunnen lezen en bepalen wat ze nodig hebben. Weet je waar je mee bezig bent, kun je een geweldige opbrengst realiseren. Als je beschikt over een afvoer voor het voedingswater is het run-to-waste hydro kweeksysteem een minder complex alternatief.

 

CANNA COCO en COGr zijn onze twee productlijnen voor het kweken op kokos, afgestemd op groente en snelgroeiende planten. CANNA ontwikkelde deze manier van kweken als pionier, in het begin van de jaren negentig. Beide lijnen bestaan uit een kokossubstraat met RHP-keurmerk en bijhorende plantenvoeding.

COCO of COGr?
De meeste kwekers kunnen met COCO het best uit de voeten. Het COCO kokossubstraat heeft een behoorlijk bufferend vermogen, waardoor je minder snel in de problemen komt. Met de juiste kennis en voldoende aandacht, kun je met COGr nog betere resultaten behalen. Door een grovere structuur speelt de buffer geen rol, waardoor je de voedingsgift nauwkeuriger kunt afstemmen.

Voor run-to-waste Hydro kweeksystemen, waarbij het overtollige voedingswater wegloopt via het riool, maken we CANNA HYDRO. Deze productlijn bestaat uit plantenvoeding voor groeien (Vega) en bloeien (Flores), afgestemd op de behoeften van groente en snelgroeiende planten.

Hydro kweeksysteem
Bij een hydro systeem kweek je de plant zonder medium of op een inert medium. Dit betekent dat het substraat de wortels houvast geeft zonder de water- en voedingsgift te beïnvloeden. De plant staat in direct contact met het voedingswater en neemt daaruit op wat het nodig heeft. Veelgebruikte inerte mediums gebruikt voor een hydro kweeksysteem: steenwol, oasis, mapito en perliet.

Run-to-waste systeem
Bij een run-to-waste hydro kweeksysteem loopt het voedingswater één maal langs de wortels van je plant, waarna het naar een afvoerpunt loopt. Dit beperkt de risico’s van kweken op een inert medium, je kunt een verkeerde samenstelling wegspoelen. Als je geen geschikte afvoer hebt, kun je kiezen voor een recirculerend hydro kweeksysteem.

Voor ervaren kwekers
Om te kweken met een hydro kweeksysteem heb je kennis en ervaring nodig. Het is noodzakelijk om EC- en pH-waardes te volgen. Je moet je plant kunnen lezen en weten welke voedingsstoffen het nodig heeft. De plant reageert direct op wat je doet en de foutmarges zijn klein. Als je weet waar je mee bezig bent, kun je met deze kweekmethode echter een flinke opbrengst realiseren.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »