• Lorem ipsum

Cultilene

CULTILENE

Iedere tuinder en opkweker heeft specifieke wensen op het gebied van substraten met betrekking tot bewortelingspatronen, generatieve/vegetatieve groei, opnamecapaciteit, waterbuffer, stuurbereik et cetera. Cultilene biedt daarom een brede range aan substraatproducten, zodat er altijd een substraat is dat aansluit bij uw wensen.

Cultilene steenwol producten worden gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Ze vormen het resultaat van geavanceerde en volledig gecontroleerde processen. Dit betekent dat ze optimaal stuurbaar zijn en volledig aan te passen aan de omstandigheden van de planten.

Een goed opkweekblok is in de eerste plaats stevig en vormvast. Het blok, en ook de plant, lopen dan de minste kans op schade gedurende het opkweekproces. Ook een goede verzadiging en herverzadiging van het blok zijn essentieel tijdens de opkweekfase. Een steenwolblok moet de eerste keer volledig worden natgemaakt. Daarnaast is een goede aansluiting van de plug op het blok belangrijk; dit bepaalt hoe snel een zaailing wortelt in de pot. De dichtheid van steenwol speelt hierbij ook een rol. Hoe lager de dichtheid van het substraat, hoe makkelijker de inwortelingverloopt.

Hoge EC-waarden helpen de planten generatief te sturen in de opkweekfase. Deze zogeheten X-fibre-structuur van Cultilene heeft een positief effect op de verversing van de EC door het blok en draagt bij aan een betere EC-verdeling. Het resultaat: een betere en meer uniforme doorworteling van het blok.

De Cultilene PC Startblokkken zijn gebruiksvriendelijk, hebben een verticale vezelstructuur en zorgen voor een snelle inworteling van plug naar blok.

In de steenwol substraatmatten Slab OptimaXX is de EC perfect beheersbaar. De steenwol heeft een X-fiber vezelstructuur en een snel aanpasbare waterbuffer.

Eerder op zoek naar een stektray? Wij verkopen ook Cultilene platen met stekpluggen van minerale steenwol voor de opkweek van planten, zowel voor de groenteteelt als de sierteelt.

RFX
RFX-1 MIX (3-PACK 240 LITER)
Artikelcode g12001
€85,00
op voorraad
RFX-1 is een Earthwoolsubstraat voor de horticultuur. Door de toepassing van Earthwool® is ons product bijna 100 % natuurlijk. RFX-1 bestaat volledig uit niet gerecycelde grondstoffen.
RFX
RFX-1 MIX (3-PACK 240 LITER)
RFX-1 is een Earthwoolsubstraat voor de horticultuur. Door de toepassing van Earthwool® is ons product bijna 100 % natuurlijk. RFX-1 bestaat volledig uit niet gerecycelde grondstoffen.
€85,00